Workshop Fermentovaná zelenina (fotografie z akce)

Jak podpořit na podzim imunitu a vyhnout se chřipce, rýmě a splínu? Naložíme zeleninu!
Jednoduše, levně a z toho, co máte doma vykouzlíme společně chutný a léčivý doplněk talíře.

Nakládaná zelenina má kupu prospěšných bakterií, vitamínu C i vlákniny, je proto dobré dávat si ji ke každému jídlu, hlavně na podzim. A jak si zajistit stálý přístup lépe, než se ji naučit kvasit doma? To jsme zjistili ve středu 23. října v 16.00 na workshopu s Terezou Sehnalovi.

V první části jsme se dozvěděli o tom, že kvasit můžeme téměř všechno, a to jak ve vlastní šťávě, tak za pomoci soli, umeocta i sojové omáčky, s kořením i bez. Ochutnali jsme zelí s mrkví a cibulí, tři různé druhy červené řepy, mrkev i květák, a to všechno zajedli výborným domácím chlebem.

Ve druhé části jsme se pustili do přípravy vlastní skleničky – loupali jsme, škrábali, krájeli i strouhali, vše pořádně upěchovali… a přibližně za pět dnů uvidíme, jak se nám to podařilo 🙂

A pro všechny, kteří se workshopu zúčastnili, tu máme ještě dodatečně materiál od Terezy o kvašení (heslo najdete v e-mailu nebo SMS zprávě, podle toho, jak jste se na workshop přihlásili):

Workshop byl pro návštěvníky zdarma díky finančí podpoře města Prostějova a Olomouckého kraje.

Nahládaná zelenina
Nakládaná zelenina
Talíř doplněný nakládanou zeleninou
Plakát workshop kvašená zelenina
TOPlist